2012-08-11 18:20:39• hírek • Póti Orsolya

Látványos légi produkciók várták a közönséget

Látványos légi bemutatók, sétarepülés, tombola és After Party várta mindazokat, akik kilátogattak augusztus 11-én Szatmárnémeti repterére. A programokra a Szatmári Repülőnap keretében került sor.

A Szatmár Megyei Tanács, a Román Repülőklub és a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szatmári Repülőnapot, mely számos szórakoztató programmal várta az érdeklődőket.

Szombaton 12.00 és 15.00 óra között többek között MIG 21-es vadászgép, PUMA katonai helikopter, Extra 300 repülőgépek bemutatói, magyar repülőklubok produkciói várták a közönséget, de az ejtőernyősök is látványos bemutatóval rukkoltak elő.

A Repülőnap csúcspontja Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok látványos produkciója volt. Veresről megtudtuk, hogy repülő pályafutását 1982-ben kezdte, és 1986-ban szerzett diplomát repülőmérnökként a Nyíregyházi Főiskolán. A repülésben szerzett tapasztalata igen sokrétű. Több mint százféle repülőgép-típust repül, a vitorlázógépektől a Boeing utasszállítóig.

Dolgozott pilóta-oktatóként, mezőgazdasági pilótaként, légitaxizott Észak-Amerikában, ahol megszerezte a hidroplánra szóló jogosítványt, valamint a legmagasabb szintű, utasszállító-pilóta jogosítványt. Főállásban a Légügyi Hatóság ellenőr-pilótája, Boeing-737-es kapitány és a repülés területén igazságügyi szakértő.

A különböző bemutatók után a nagyközönség közelebbről is szemügyre vehette a résztvevő gépeket és azok a látogatók is jól érezték magukat, akik kipróbálták a repülést, ugyanis a 48 helyes TAROM-gép fél órás sétarepülésre invitálta mindazokat, akik madártávlatból akarták látni Szatmárnémetit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: